Петролният и газов гигант BP (British Petroleum) отчита по-силни от очакваните

...
Петролният и газов гигант BP (British Petroleum) отчита по-силни от очакваните
Коментари Харесай

Повече от очакваното: BP спечели $8,2 милиарда само за три месеца

Петролният и газов колос BP (British Petroleum) регистрира по-силни от предстоящите облаги за третото тримесечие, подкрепени от високите цени на суровините и постоянния маркетинг и търговия с газ. Британската енергийна компания регистрира съществена облага от $8,2 милиарда за трите месеца до края на септември, оповестява CNBC. Това е доста нарастване по отношение на година по-рано, когато чистата облага възлизаше на $3,3 милиарда.

Анкетирани от Refinitiv анализатори чакаха чиста облага за третото тримесечие на годината да бъде $6 милиарда.
 Greenpeace загуби борбата против новите сондажи на BP във Англия
Greenpeace загуби борбата против новите сондажи на BP във Англия

Еко организацията ще апелира във Върховния съд

На този декор BP разгласи и още $2,5 милиарда назад изкупуване на акции.

Най-големите петролни и газови компании в света регистрираха големи облаги през последните месеци, облагодетелствайки се от скока на цените на суровините след нашествието на Русия в Украйна. В същото време в доста страни са все по-силни призивите за по-високи налози върху рекордните облаги на газовите и петролни компании, изключително в миг, когато растящите цени на газта и горивата покачиха инфлацията по света.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани петролните компании да спрат " облагите от войната " и заплаши да преследва по-високи налози, в случай че индустриалните колоси не работят за понижаване на цените на газа. От своя страна доста компании от петролната и газовата индустрия осъдиха апелите за нов налог върху облагите, предупреждавайки, че той няма да успее да позволи внезапното повишаване на цените на силата и в последна сметка може да възпре вложенията.

" Резултатите от това тримесечие отразяват това, че продължаваме да се представяме добре и да се трансформираме ", съобщи основният изпълнителен шеф на BP Бърнард Луни в изказване.

" Оставаме фокусирани върху това да помогнем за решаването на енергийната трилема - сигурна, налична и нисковъглеродна сила. Ние осигуряваме петрола и газа, от които светът се нуждае през днешния ден, като в това време влагаме за ускорение на енергийния преход ", добавя Луни.

Акциите на BP са се повишили с над 45% от началото на годината.
 Без изненади: Петролните компании записаха тежки загуби
Без изненади: Петролните компании записаха тежки загуби

Голяма част от тях са отписали великански активи
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР